De workshops soezen en eclairs bakken van Susan Veninga, finalist van Heel Holland Bakt, zijn bij de Roos elke keer snel volgeboekt. Sinds kort neemt Susan ook haar podcast op in de molen. Dat doet ze samen met Rudo Odijk, ook deelnemer aan Heel Holland Bakt. Waarom kiest Susan voor de Roos?
Susan: ‘Tijdens de workshops die ik sinds kort hier geef, had ik al kennisgemaakt met de molen. Ik heb ook als deelnemer al een aantal workshops gevolgd. Er gebeurt hier veel met bakken, er wordt wekelijks gemalen, je kunt hier veel lekkers zelf maken of kopen en de molen is een prachtig monument. Het is gewoon een heel goede bakomgeving met een heerlijke vibe. Je kunt hier lekker, kneuterig, gezellig, de hele dag praten over bakken als je dat zou willen.
De molen verwelkomt selfmade bakkers, wat Rudo en ik ook zijn. Fanatieke thuisbakkers zonder officiële bakkersopleiding vinden hier hun thuis. We zijn allemaal nieuwsgierig ingesteld en bevlogen van bakken.
Kerststol
Voor de podcastopnames kunnen we hier bakken en opwarmen. Dat werkt heel fijn. We hebben in de podcast verschillende rubrieken. Eentje is ‘Vers versus de Supermarkt’. Ik koop iets in de supermarkt en maak het vervolgens ook zelf. In de podcast vertellen we wat we proeven. Zelfgemaakte borstplaat bleek stukken smakelijker dan die uit de supermarkt. Mensen moeten vooral gaan luisteren of hetzelfde geldt voor een kerststol…
Rudo bakt elke keer een trend van Tiktok voor de rubriek ‘Trend of Trash’, dat is ook heel leuk. De podcast moet gaan groeien; hoe meer luisteraars hoe leuker natuurlijk.